Ce educație e necesară pentru formarea mediatorilor?
În cartea sa Educating Artists for the Future, Mel Alexenberg reflectă asupra necesității „de a explora noi direcții pentru educarea artiștilor pentru viitor într-o lume în schimbare rapidă, unde granițele dintre artă, știință, tehnologie și cultură devin diafane”. Viziunea se poate extinde pentru a contura competențele necesare dezvoltării domeniului medierii culturale spre o perspectivă în care „redefinim arta în moduri creative, la interfața interdisciplinară în care studiul științific și noile tehnologii modelează valorile estetice și culturale – atât locale, cât și globale”.

În această sesiune, vom analiza diferite perspective din contextul local și global în care se modelează competențele necesare medierii – mediul academic, programele de învățare pe tot parcursul vieții și spațiul cultural ca loc în care a crea și a pune în practică își dau întâlnire.


Carmen Croitoru – director general, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală

Crenguța Lăcrămioara Bizu – directorul programului de Master interdisciplinar: Pedagogii alternative și arta teatrală în educație (PED-ArtE)

Lars Ebert – director de programe, Centrul Cultural H401- Amsterdam

Moderator: Corina Bucea – curator Forumul Medierii Culturale, Centrul Cultural Clujean

miercuri, 27 octombrie 2021
15:00 - 17:00
Zoom
Echipă și invitați
3.1. Carmen Croitoru
Carmen Croitoru
3.1. Crenguța Lăcrămioara Bizu
Crenguța Lăcrămioara Bizu
3.1 Lars Ebert
Lars Ebert
Corina Bucea
Corina Bucea