Public
Dezvoltăm practica medierii în sectorul cultural, formăm competențe și oferim resurse pentru ca scena culturală să dezvolte practici care consolidează relația cu publicul / centrate pe o relație profundă cu publicul.
În completarea dezvoltării practicii și formării, programul vizează pe termen lung și promovarea și consolidarea medierii culturale la nivel național, precum și validarea profesiei de mediator în codul ocupațiilor din România. Organizăm ateliere și pilotăm activități de mediere în parteneriat cu organizații și instituții culturale, iar anual organizăm Forumul Academiei Schimbării, eveniment dedicat întâlnirii dintre cultură și educație.
icon_public
activități
Forumul Medierii Culturale este un eveniment anual dedicat practicilor aflate la intersecția dintre cultură și educație, care își propune să creeze un cadru de schimb, dialog și învățare pentru dezvoltarea medierii culturale în România.
Atelier de formare pe tema „Tehnici de dezvoltare a publicului” adresat organizațiilor și instituțiilor culturale din Cluj-Napoca.
Curs de formare în mediere științifică
Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Universcience, Paris organizează în cadrul sezonului România – Franța 2019 un curs de mediere științifică, având ca scop dezvoltarea abilităților practice de comunicare a științei către un public larg.
Mediation_school_stire-1
Artă contemporană pentru toată familia - program de mediere culturală
Mici și mari descoperim împreună arta contemporană în expoziția „Memoria ca viziune”.
Mediere-Culturala_cover-
Programul de mediere Bienală de la Veneția 2019
Centrul Cultural Clujean dezvoltă programul de mediere pentru participarea României la cea de-a 58-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, pregătind echipa de custozi care timp de aproape 7 luni au rolul de ghidaj și mediere către publicul divers care vizitează Bienala.
KMT_0404-1080x675