Cele 12 papirusuri – de la viață la nemurire în Egiptul Antic | Mediere Culturală +

În 8 iunie reîncepem seria atelierelor online Mediere Culturală+.  Atelierele își propun să creeze un spațiu de conexiune între cei pasionați de cultură, educație și mediere culturală, în cadrul cărora explorăm modele de lucru, instrumente și proiecte care ne inspiră.

Cele 12 papirusuri. De la viață la nemurire în Egiptul Antic, proiect susținut de Monica Bodea (muzeograf) și Luminița Bratu (profesor învățământ primar), reprezintă o experiență educațională deosebită pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani și este rezultatul colaborării dintre Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Asociația HaiHai Printre Cuvinte. Proiectul cuprinde o serie de activități lunare tematice, precum „Misterul Piramidei” sau „Scarabeul – de la animal la zeu”.

Despre cum a pornit această inițiativă și cum s-a transformat cu fiecare activitate aflăm joi, 8 iunie, de la ora 16:00. Discuția va avea loc pe Zoom, iar participarea este gratuită, pe bază de înscriere. Tremenul limită pentru completarea formularului de înregistrare este 6 iunie, ora 18:00. 

Atelierele Mediere Culturală+ se adresează celor care sunt interesați de folosirea modelelor și instrumentelor de lucru prezentate sau care doresc să înțeleagă cum pot dezvolta la rândul lor astfel de inițiative. Fiecare atelier se încheie cu o sesiune de Q&A în care participanții pot împărtăși propriile experiențe, pot cere sfatul invitaților prezenți și pot pune mai multe întrebări despre proiectele prezentate și despre procesele care stau la baza dezvoltării acestora.