Deschidere

Deschiderea Forumului Medierii Culturale, cu Sofía de Juan - Muzeul Prado, Madrid
introducere de Corina Bucea, Raluca Iacob - curatoare
Ediția din 2022 a Forumului Medierii Culturale, cu tema Participare!, explorează potențialul diferitelor forme de participare culturală de a reflecta deschidere, incluziune și apreciere pentru diversitate, de a reprezenta și a crea un spațiu al democrației.
În deschiderea Forumului Medierii Culturale, am invitat-o pe Sofía de Juan (Muzeul Prado, Madrid) să introducă tema ediției din acest an – Participare!. Sofía de Juan este creatoare-educatoare, cercetătoare și manager cultural. Activitatea sa este axată pe producția culturală și creația colaborativă, precum și permeabilizarea instituțiilor culturale în căutarea unei culturi cu adevărat democratice și diverse.
Sofía ne va împărtăși perspectiva ei asupra temei din experiența proiectelor și platformelor pe care le-a dezvoltat nu doar la Muzeul Prado, Madrid, dar și în organizații precum Fundația Daniel și Nina Carasso, hablanarte sau Muzeul de Artă Queens din New York, Museo Carmen Thyssen Málaga sau PhotoEspaña Festival. Sofía va vorbi despre modul în care practicile participative definesc instituțiile culturale, iar alături de ea Corina Bucea și Raluca Iacob, curatoarele Forumului Medierii Culturale, vor introduce la rândul lor tema și programul Forumului.
luni, 29 august 2022
10.00-11.30
Qub, Str. Ferdinand 22-26, Cluj-Napoca
Echipă și invitați
Sofia de Juan
Sofia de Juan
Corina Bucea
Corina Bucea
Raluca Iacob
Raluca Iacob