Mediere culturală+ #2_1920x1080px

Atelier #2

Întâlnirea prezintă modul în care peste 100 de profesori din 26 de județe, cu precădere din mediul rural, au aflat în anul 2021 în cadrul unor ateliere didactice desfășurate online cum pot aprofunda elemente din programa școlară legate de știință, tehnologie, inginerie și matematică în muzee și în cadrul formal.

Proiectul STIMescu la muzeu a integrat obiecte de patrimoniu din muzee și povești bine gândite într-un parcurs formativ pentru cadrele didactice interesate de educația prin cultură. Activitățile au fost realizate de Andreia Petcu, pedagog, din partea Asociației Learning by Teaching (coordonator al proiectului), în colaborare cu educatori culturali ai Muzeului Municipiului București și ai Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi. Echipa a creat mai multe materiale de sprijin care pot fi folosite în continuare de profesori și de educatori muzeali, cât și modele de colaborare între școli, grădinițe și muzee, care pun în valoare patrimoniul cultural în mediul online, deci deschid accesul la cultură la distanță.

La atelierul din 14 aprilie vor participa Andreia Petcu, profesoară de științe și co-fondatoare a Asociației Learning by Teaching, și Aurelia Boriceanu, profesoară pentru învățământul preșcolar la Grădinița nr. 3 din Săcele, județul Brașov. Invitatele vor prezenta modul de lucru, rezultatele și materialele care sunt disponibile și altora interesați de accesul integrat la cultură și educație, precum și dezvoltările actuale ale proiectului.

Atelierul este dedicat cadrelor didactice, educatorilor muzeali și tuturor celor care doresc să dezvolte sau să aplice metoda și să folosească materialele educaționale.

Află mai multe despre acest mod de colaborare și despre punerea în valoarea a patrimoniului cultural în predarea științelor.

Echipă și invitați
Andreia Petcu
Andreia Petcu
Aurelia Boriceanu
Aurelia Boriceanu
Formular înscriere

Înscrierile s-au încheiat