Forumul Medierii Culturale organizat de Centrul Cultural Clujean creează un context de întâlnire și schimb între mediatori culturali și sprijină dezvoltarea de practici centrate pe o relație autentică cu publicul. Mediere Culturală+, programul satelit al Forumului, vine să completeze discuțiile și explorările teoretice, metodice și de politici din cadrul evenimentului central cu o serie de întâlniri cu dimensiune practică puternică, în care explorăm modele de lucru, instrumente și proiecte care ne inspiră.

Organizate lunar, atelierele sunt facilitate de mediatori care își propun să împărtășească participanților experiențe practice de calitate, care pot deschide discuții esențiale și pot fi privite ca resurse de învățare.

Ediția din 2021 a Forumului Medierii Culturale a propus o explorare a întâlnirii dintre arte și științe în practica și în teoria comunicării acestora, a coabitării în abordările educatorilor, artiștilor și managerilor. Mai mult de 300 de profesori, educatori, artiști, manageri culturali și comunicatori ai științei au participat la eveniment. Primele ateliere Mediere Culturală+ urmează tema intersecțiilor dintre artă și știință în practica medierii culturale.

Participarea este gratuită, pe baza de înscriere în prealabil. În cazul în care facilitatorii impun un număr maxim de participanți, organizatorii vor face o selecție pe baza profilului și motivației de participare.
Ateliere
Întâlnirea prezintă modul în care, plecând de la dorința de a cunoaște și de a ne bucura responsabil de valorile culturale și de potențialul natural ale unor teritorii cu o identitate bine conturată, pe parcursul mai multor ani s-a reușit dezvoltarea mai multor materiale și practici educaționale, formale și nonformale, în cele două geoparcuri UNESCO din România.
Ai nevoie de mai multe informații?